20 Mar

Sprach-D-A-CH speels Duits leren

In het tweede semester zijn wij al verdubbeld. Vanwege het grote aantal aanmeldingen hebben wij nu al vier groepen. Bij de oorspronkelijke muizen en olifanten zijn nog de zebra’s en de tijgereenden bijgekomen.

De olifanten zijn de kinderen van 2 tot 4 jaar, die onder aanleiding van een Duitstalige pedagoge, passend bij hun leeftijd, speels en muzikaal de Duitse taal leren. De ouders kunnen bij deze cursus aanwezig zijn.

De kinderen vanaf 4 jaar leren in twee groepen, de tijgereenden en de muizen, speels onder aanleiding van Duitstalige pedagogen, hun spraakvaardigheid door voorlezen, knutselen, zingen, vertellen en spelen te ontwikkelen.  Hierbij zijn de ouders niet aanwezig.  Maar wij vragen een of twee van de ouders om in de buurt te blijven en de pedagogen tijdens de pauze te ondersteunen.

De zebra’s –  Z ählen, E rleben, B asteln, R ätseln, A ber vor allem: S chreiben! – kunnen al schrijven en oefenen dat ook in het Duits, leren de Duitse grammatica en spelling. Ook hier vragen wij enkele ouders om tijdens de pauze aanwezig te zijn.