30 Oct

Sprach-D-A-CH biedt (deels) Duitstalige kinderen de mogelijkheid om samen Duits te leren.
Onder begeleiding van gediplomeerde Duitstalige docenten leren kinderen op ongedwongen wijze Duits, verbeteren en verdiepen hun kennis van de taal.
Samen zingen, spelen, luisteren, spreken,  lezen en schrijven.

 

10 Aug

Nog enkele plaatsen beschikbaar

Op 15 september begint het nieuwe semester bij Sprach-D-A-CH. Wij zullen weer 5 groepen hebben met kinderen van 2 t/m 12 jaar die samen zingen, spelen, lezen en leren.
Onze drie docenten Katrin, Cordula, Wiebke en de invalskracht Sonja staan weer klar voor de Elefanten, Mäuse, Tigerenten, Zebras en Pferde.

Voor kinderen vanaf 4 t/m 12 jaar hebben wij nog enkele plaatsen beschikbaar. Het inschrijfformulier vindt u hier of stuur een mail naar info@sprachdach.nl.

29 Jun

Informatieavond

Graag nodigen wij u voor een informatieavond uit.
Deze vindt plaats

  • op maandag, 02 juli 2018
  • om 19:30 uur
  • in Elisabeth Vreedhuis, Riouwstraat 1 in Den Haag.

Tijdens deze bijeenkomst zullen wij u over de doelen van Sprach-D-A-CH en de indeling van onze groepen informeren en u krijgt informtaie over het onderwijs. Ook beantwoorden wij graag vragen rond om ons lesaanbod.

Met vriendelijke groet,
Uw Sprach-D-A-CH Team

29 Jun

Wat is Sprach-D-A-CH?

Duitse les voor (deels) Duitstalige kinderen.
Spelenderwis leren kinder bij ons Duits.
Kinderen die reeds Duits spreken leren bij ons, op niveau van hun leeftijd, hun Duits te verbeteren. Zij leren hun taalvaardigheid te verbeteren en de woordenschat uit te breiden.

Deels Duitstalige kinderen leren, dat er ook andere kinderen in de zelfde situatie zijn.  Samen spelen en leren maakt het leren makkelijker. Duits is zo niet slechts de taal die zij met (een van) de ouders  en wellicht met Familie spreken, Maar wordt ook een verrijking van hun sociale leven.

06 Jun

De data voor het komende Semester 2018/19

De data voor het komende semester staan nu vast.
15 september 2018
29 september 2018
13 oktober 2018
3 november 2018
10 november 2018
1 december 2018
15 december 2018
12 januari 2019
26 januari 2019
9 februari 2019
Wij verheugen ons erop ook het komende semester weer veel kinderen te mogen begroeten.

21 Feb

21 februari – dag van de moedertaal

Vandaag is een dag waarop wij ons van de betekenis van onze taal/talen en de mogelijkheden die zij ons bieden, bewust kunnen worden. Wat betekent (moeder)taal voor ons?
Het is vandaag ‘Internationale Moedertaaldag’, een door de Unesco in het leven geroepen dag waarop mensen er wereldwijd van doordrongen moeten worden dat iedere moedertaal gekoesterd moet worden. De taaldiversiteit en het gebruik van de moedertaal moeten worden bevorderd en het bewustzijn van taalkundige en culturele tradities versterkt.

06 Feb

Buurtaalonderwijs

Beste ouders,

Ons gezamelijk interesse is de Duitse taal ook buiten Sprach-D-A-CH .
Wij willen daarom graag attend maken op de website www.buurtaalonderwijs.nl en vragen jullie, als jullie het met de inhoud eens zijn, dit manifest ook te tekenen.
Wij zouden het op prijs stellen als jullie het in jullie eigen netwerk ook verspreiden.

11 Dec

Kerstfeest 2017

Op 9 december vierden 45 kinderen en evenveel volwassenen een traditioneel kerstfeest. Onder begeleiding van Cordula’s viool zongen allen bekende Duits-Oostenrijkse kerstliederen en de kinderen vervaardigden met behulp van de docenten en ouders mooie kerstdecoratie zoals koekjeshuizen en besneeuwde dennenappels. En natuurlijk waren er genoeg Lebkuchen voor iedereen en kerststol.
Aan het einde van het feest kwam ook nog een heuse kerstengel. Die had een echt kerstverhaal bij zich en voor ieder Kind een cadeautje.