10 Aug

Nog enkele plaatsen beschikbaar

Op 15 september begint het nieuwe semester bij Sprach-D-A-CH. Wij zullen weer 5 groepen hebben met kinderen van 2 t/m 12 jaar die samen zingen, spelen, lezen en leren.
Onze drie docenten Katrin, Cordula, Wiebke en de invalskracht Sonja staan weer klar voor de Elefanten, Mäuse, Tigerenten, Zebras en Pferde.

Voor kinderen vanaf 4 t/m 12 jaar hebben wij nog enkele plaatsen beschikbaar. Het inschrijfformulier vindt u hier of stuur een mail naar info@sprachdach.nl.

29 Jun

Informatieavond

Graag nodigen wij u voor een informatieavond uit.
Deze vindt plaats

  • op maandag, 02 juli 2018
  • om 19:30 uur
  • in Elisabeth Vreedhuis, Riouwstraat 1 in Den Haag.

Tijdens deze bijeenkomst zullen wij u over de doelen van Sprach-D-A-CH en de indeling van onze groepen informeren en u krijgt informtaie over het onderwijs. Ook beantwoorden wij graag vragen rond om ons lesaanbod.

Met vriendelijke groet,
Uw Sprach-D-A-CH Team

29 Jun

Wat is Sprach-D-A-CH?

Duitse les voor (deels) Duitstalige kinderen.
Spelenderwis leren kinder bij ons Duits.
Kinderen die reeds Duits spreken leren bij ons, op niveau van hun leeftijd, hun Duits te verbeteren. Zij leren hun taalvaardigheid te verbeteren en de woordenschat uit te breiden.

Deels Duitstalige kinderen leren, dat er ook andere kinderen in de zelfde situatie zijn.  Samen spelen en leren maakt het leren makkelijker. Duits is zo niet slechts de taal die zij met (een van) de ouders  en wellicht met Familie spreken, Maar wordt ook een verrijking van hun sociale leven.

06 Jun

De data voor het komende Semester 2018/19

De data voor het komende semester staan nu vast.
15 september 2018
29 september 2018
13 oktober 2018
3 november 2018
10 november 2018
1 december 2018
15 december 2018
12 januari 2019
26 januari 2019
9 februari 2019
Wij verheugen ons erop ook het komende semester weer veel kinderen te mogen begroeten.

21 Feb

21 februari – dag van de moedertaal

Vandaag is een dag waarop wij ons van de betekenis van onze taal/talen en de mogelijkheden die zij ons bieden, bewust kunnen worden. Wat betekent (moeder)taal voor ons?
Het is vandaag ‘Internationale Moedertaaldag’, een door de Unesco in het leven geroepen dag waarop mensen er wereldwijd van doordrongen moeten worden dat iedere moedertaal gekoesterd moet worden. De taaldiversiteit en het gebruik van de moedertaal moeten worden bevorderd en het bewustzijn van taalkundige en culturele tradities versterkt.

06 Feb

Buurtaalonderwijs

Beste ouders,

Ons gezamelijk interesse is de Duitse taal ook buiten Sprach-D-A-CH .
Wij willen daarom graag attend maken op de website www.buurtaalonderwijs.nl en vragen jullie, als jullie het met de inhoud eens zijn, dit manifest ook te tekenen.
Wij zouden het op prijs stellen als jullie het in jullie eigen netwerk ook verspreiden.

11 Dec

Kerstfeest 2017

Op 9 december vierden 45 kinderen en evenveel volwassenen een traditioneel kerstfeest. Onder begeleiding van Cordula’s viool zongen allen bekende Duits-Oostenrijkse kerstliederen en de kinderen vervaardigden met behulp van de docenten en ouders mooie kerstdecoratie zoals koekjeshuizen en besneeuwde dennenappels. En natuurlijk waren er genoeg Lebkuchen voor iedereen en kerststol.
Aan het einde van het feest kwam ook nog een heuse kerstengel. Die had een echt kerstverhaal bij zich en voor ieder Kind een cadeautje.

04 Dec

De data voor het zomersemester 2018

De data voor het zomersemester 2018 zijn nu bekend.

10.3.2018
17.3.2018
24.3.2018
Pasen
7.4.2018
14.4.2018
21.4.2018
Meivakantie
Pinksteren
26.5.2018
9.6.2018
23.6.2018
7.7.2018
Zomervakantie

Vanaf nu kunnen de kinderen die reeds aan de cursussen van Sprach-D-A-CH deelnemen, worden aangemeld.
Uw kind is niet bij Sprach-D-A-CH, maar u bent geinteresseerd? Schrijf een mail naar info@sprachdach.nl.

29 Aug

Hurra – Sprach-D-A-CH viert zijn 1ste verjaardag

Vandaag precies een jaar geleden, op 29 augustus 2016, hebben wij de oprichtingsakte voor de Stichting Sprach-D-A-CH getekend.
Wij hadden al einige tijd het idee om deels Duitstalige kinderen een buitenschoolse mogelijkheid voor gezamelijk spel en onderwijs te bieden. En wij waren erg Content toen wij eindelijk ons Idee in praktijk konden brengen.
Wat wij niet hadden verwacht, was, dat het zo een succes zou worden. Wij begonnen al met meer kinderen dan verwacht en zijn gelijk in het eerste jaar snel gegroeid.
Het bestuur wil graag de twee docenten Katrin en Cordula bedanken. Zij hebben ons Idee vanaf het begin gesteund en leveren belangrijke bijdragen. Zonder hun zou Sprach-D-A-CH niet zijn wat het nu is.
Dank ook aan de ouders die vooral in het begin samen met ons aan dit avontuur zijn begonnen.
En natuurlijk veel dank aan de school “De Vrije Ruimte” die ons zaterdags haar localen ter beschikking stelt.

Wij wensen allen ook in de toekomst veel plezier met spelen, zingen en leren.